lunes, 23 de diciembre de 2019

Jornada Internacional de Cinema i No Violència.


Entrada complementària





El dijous 7 de novembre de 2019 es realitzà la Primera Edició de la  Jornada Internacional Cinema i no violència en la Sala d'actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, un tema que està vinculat amb el desenvolupament de les polítiques socials en el nostre territori i amb les dinàmiques que es poden utilitzar per a treballar amb col·lectius amb risc des del Treball Social.

En primer lloc, el cinema actua com a eina de transformació social mitjançant el qual es pretén generar entorns col·lectius de suport i escenaris on la denúncia siga un dels protagonistes. Com hem vist al llarg de l’assignatura d’animació sociocultural, el cinema pot ser una ferramenta útil per al treballador i treballadora social en les dinàmiques d’animació no sols com a camí per a la transformació de realitats complexes sinó com a rerefons cultural. És una manera de treballar apropant la cultura a el col·lectiu destinatari.

També cal assenyalar que els mitjans de comunicació, les xarxes socials i nombroses xarxes de suport socials, influeixen en el procés de socialització dels menors. És per aquesta raó que resulta imprescindible que l'entorn més pròxim a aquests subjectes, com és el cas de la  família, els eduque amb valors d'igualtat, respecte i equitat.

Des del Treball Social s'intenta atendre les realitats complexes on es situen els col·lectius més desfavorits i amb més reg d'exclusió social, perquè aquesta disciplina  és necessària per a treballar sobre aquest tipus de problemàtiques, especialment, en els col·lectius més vulnerables.

No hay comentarios:

Publicar un comentario