viernes, 22 de noviembre de 2019


19 de Novembre del 2019


“TÉ SENTIT QUE LA JOVENTUT SIGA UN COL·LECTIU SUBJECTE D’INTERVENCIÓ SOCIAL?”


La classe de hui ha començat llançant una reflexió a l’aire: Què és allò que defineix a una persona jove? A Europa diuen que s’és jove entre els 16 i els 30 anys però la realitat se’ns escapa de les mans. 
Han sigut nombroses les aportacions que s’han considerat per a donar resposta a aquesta qüestió. El que cal remarcar és que actualment la independència econòmica dels joves és un determinant clau, això significa que a l’actualitat ser jove, és una condició estretament vinculada a la capacitat econòmica de la persona i al seu poder d’emancipació. Però la reflexió pot anar més enllà. Per què pensem que la societat ha d’actuar sobre aquest col·lectiu?  Cap manera millor per entendre-ho que escoltant a Ferran i Sandra.

Ferran i Sandra son dos professionals del centre municipal de joventut de Trinitat que pertanyen a la xarxa de centres de joventut de l’Ajuntament de València.

Per una banda, com és clar, treballen amb joves de diverses franges d’edat. A més a més, tenen un servei d’informació de tot tipus i proposen activitats als centres municipals de joventut amb prèvia consulta als joves i amb prèvia planificació després de fer un anàlisi de les demandes d’ells. Teatre, alfabetització, esport... Sempre amb la participació dels joves implicats i amb la possible integració d’edats que afavoreix la normalització i la socialització dels joves. Aquesta és la filosofia amb la que participen ells. La barrejà d’edats es molt positiva de cara al futur dels joves.

També informen sobre els diferents tallers impulsats per l’Ajuntament com per exemple, el taller APUNTAT, amb un fum d’activitats, la FINESTRA DE PARTICIPACIÓ on qualsevol persona física o jurídica pot presentar a l’ajuntament de València fins tres projectes sobre joventut.


Per altra banda, ens han presentat el PLA DE JOVENTUT DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA que cal assenyalar que enguany s’ha fet un poc diferent. Inclou totes els programes, activitats, etc que van a desenvolupar-se entre 2019 i 2023. Allò beneficiós d’aquest pla va ser que tots els partits politics el van recolzar. Malgrat això, en realitat es considera que no es dona la importància que té aquest sector.


Per últim ens han fet coneixedors del projecte que estan duguent a terme ara mateix. Aquest s’anomena “SOM CORRESPONSALS”. Es tracta d’un projecte en el qual van per tots els instituts d’educació secundària oferint un programa de voluntariat. D’aquesta manera qui vulga pot ser corresponsal i farà de mediador entre el centre de joventut i l’Institut, per tal d’aconseguir una vinculació i que els propis joves participen i fagen de pont entre ambdues institucions.

“APRENS MÉS PREGUNTANT QUE ENSENYANT. QUI ÉS IGNORANT UN MINUT I PREGUNTA ÉS IGNORANT UN MINUT, NO TOTA LA VIDA. DEIXAR LA PREPOTENCIA ET PERMET APRENDRE MÉS DELS ALTRES”.



No hay comentarios:

Publicar un comentario