sábado, 16 de noviembre de 2019


Dia 12 de Novembre de 2019


“TERCERA EDAT: NECESSITAT DE SENTIR QUE FORMEN PART DE LA SOCIETAT”



Hui la classe s’ha impartit en un altra aula. Les dinàmiques d’animació que fins ara realitzàvem en totes les sessions s’han acabat. Això significa que és hora de començar el projecte d’animació sociocultural.



El professor ha explicat la matèria i per grups de treball hem reflexionat sobre quines activitats d’animació sociocultural es poden realitzar per a la gent gran, és a dir, per a la tercera edat.

Aquest col·lectiu es caracteritza per haver viscut gran part de la seua vida i, al arribar a aquesta etapa, senten que ja han aportat bastant a la societat i es desplacen, perden les relacions socials que solien tindre, etc. I ens va sorgir una qüestió: per què és necessària l’animació sociocultural?

Aquesta té com a objectiu motivar i estimular al grup de persones, en aquest cas, majors, a les quals està dirigida. S’aconsegueix implicant a les persones majors a que participen de manera activa en les activitats que es preparen per a millorar el seu desenvolupament personal, una millor cooperació entre residents i una millor adaptació a l’entorn sociocultural.

Per tant, podem afirmar que l’animació sociocultural té beneficis com: augment de l’activitat dels residents, millora de la seua vida social i relacions, millora de l’autoestima perquè es senten part d’un grup, fomenta la independència i el seu estat d’ànim i serveix per a que les persones majors s’obliden una estona d’allò que els preocupa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario